Sanicki DANI

o Sanici i sanicanima jucer , danas , sutra ... , o Bosni i Hercegovini i Bosanskohercegovcima jucer , danas , sutra ... kroz sanicke novine " Sanicki Dani " u blog izdanju ,

11.04.2013.

" srpski narod je Genocidan narod , tacka "

" srpska republika / Genocidna tvorevina ! " 
.
 tuga jeste ... sto se ovakvim nacinom " publikovanja " Genocida u drzavi Bosni i Hercegovini srebrenicka tragedija svodi na " privatni sukob "
.
tuga jeste ... sto je predsjednica udruzenja " Maj
ke Srebrenice "  dozvolila sebi da se dovede u takvu situaciju  gdje ce joj ucesnici sesije o  opravdanosti Genocida nad Bosancima prirediti takve neugodnosti

tuga jeste ... sto bi predsjednica udruzenja " Majke Srebrenice " sa istim transparentnom " srpska republika - Genocidna tvorenina " bila udaljena i iz rijaseta IZ u Sarajevu a da o udaljavanju sa upotrebom sile iz parlamenta srpske republike , " bosnjacko" - hrvatske  federacije i zajednickog parlamenta na drzavnom nivou  i ne govorim ...
.
.
                                                         Thumbnail  
.                                        .

                              Munira Subašić izbačena iz sale u sjedištu UN-a

 

Sanicki  DANI
<< 04/2013 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

" na svojoj , na plemenitoj "

" Bosanskohercegovacka livada "
Livada s istim cvijećem

oči mi ne veseli.

Ta istost

što sama sebi miriše

dosadna je i pčeli."E.K.

" nocni setac "
"Ljudi žive kao da nikada neće umrijeti,

a onda

umiru kao da nikada nisu ni živjeli."

N.B.

" Bosanskohercegovacke TEZE "
1 )

- Bosna i Hercegovina je multietnicka i sekularna nacionalna drzava Bosanskohercegovaca odnosno Bosanaca .

2)

- Bosna i Hercegovina je drzava svih ,

ilira , germana , juznih slavena , jevreja , roma , latina , slavena , kurda ...

odnosno svih ,

krstjana Crkve Bosanske , svih muslimana , pravoslavaca , katolika , juda , protestanata , buda , hari krisna , johovinih , hindusa , ateista ...

koji su se slobodno i samostalno odlucili da pripadaju drzavi Bosni i Hercegovini i njenim drzavnim identitetima , njenoj naciji i njenom narodu tj.

njenoj

- Bosanskohercegovackoj iliti Bosanskoj naciji

i njenom ,

- Bosanskohercegovackom iliti Bosanskom narodu

3)

drzava Bosna i Hercegovina svoje drzavljanstvo povjerava samo i iskljucivo gradjanima pripadnicima svojih drzavnih identiteta te im po osnovu prava na drzavljanstvo omogucava i sva druga prava koja iz istog prava na drzavljanstvo proisticu .

4 )

Bosanskohercegovacka drzava Bosna i Hercegovina je slobodna i demokratska nacionalna drzava koja ce na svojoj teritoriji uspostaviti multi-kulti Gradjansko drustvo ciji ce pripadnici imata sva ljudska prava i gradjanske slobode po najvisim medjunarodnim standardima koja pripadaju toj kategoriji gradjana .

5)

kad je u pitanju drzava Bosna i Hercegovina , jedino i iskljucivo je legitimno ono sta u njeno ime donose njeni Gradjani pripadnici njenih Bosanskohercegovackih drzavnih identiteta tj.

sve sta se donosi i odlucuje u ime i u vezi drzave Bosne i Hercegovine legitimno je jedino i iskljucivo onda kad te odluke donose Bosanskohercegovci odnosno Bosanci .

MOJI FAVORITI
Vikicev Specijalac o Ponorima Rata
čuv'o ja ovce...
više...

BROJAČ POSJETA
825913

Powered by Blogger.ba