Sanicki DANI

o Sanici i sanicanima jucer , danas , sutra ... , o Bosni i Hercegovini i Bosanskohercegovcima jucer , danas , sutra ... kroz sanicke novine " Sanicki Dani " u blog izdanju ,

09.05.2013.

" cetnicki Vaz "

" cetnicki Vaz " 


 nakon komunjara i islamista sad i cetnici samostalnoj i nezavisnoj , multietnickoj i sekularnoc nacionalnoj drzavi Bosanaca Bosni i Hercegovini negiraju njene PRIPADNIKE Bosance ...

 

 

.

 

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da bi Republika Srpska odmah postala država ukoliko bi bio ukinut Dejtonski sporazum. Komentarišući izjavu nekadašnjeg komandanta takozvane Armije BiH Sefera Halilovića da je vrijeme da Sarajevo zatraži kraj Dejtona, Nikolić je rekao da “ako nema Dejtona, ne bi postojala ni BiH, pa bi Srpska odmah postala država”.

“Nije mu /Haliloviću/ valjda to želja… Srbija je dužna da pomogne ili pokuša da pomogne BiH da preživi”, rekao je Nikolić za RTS.

On je rekao da neće tražiti da se drugi izvine za zločine nad Srbima.

“Da li treba da tražim da se i drugi izvine? Neću da tražim. To je shvatanje morala i etike”, rekao je Nikolić, navodeći da treba da se vidi da li će ovaj “balkanski ritual izvinjenja” da uslijedi od predsjednika Hrvatske ili člana Predsjedništva BiH.

Ako neko smatra, dodao je on, da treba da se izvini za zločine koje su počinili pripadnici njegovog naroda, neka se izvini, a ako ne smatra, neka živi sa tim da je dobio izvinjenje od dva predsjednika Srbije, a da se sam nije izvinio.

Nikolić je rekao da “zna ko je činio zločine u Srebrenici pre nego što je došlo do oslobađanja Srebrenice”.

On očekuje da jednog dana, zajedno sa tri člana Predsjedništva BiH, ode i u Bratunac i u Srebrenicu, gdje bi, možda prvi put u životu vidjeli fotografije pobijenih nemoćnih staraca i djece čija brojka prelazi 2000 i uvjerili se šta je sve prethodilo događajima u Srebrenici jula 1995. godine.

“Ako su oni spremni da odu u Bratunac i Kravicu, zašto ne bih bio spreman da odem u Srebrenicu”, rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao da je Srebrenica strašan zločin koji su počinili pojedinci i koji ne može da bude oprošten, ali ne može zbog njega da strada čitav narod i država.

Nikolić se ovom prilikom izvinio Srbima iz BiH što ih je nazvao “Bosancima”, pojašnjavajući da nije mislio ništa loše i da je taj termin upotrijebio kao geografsku odrednicu.

“Što bih se ja ljutio ako mi neko kaže da sam Šumadinac ili neko kome kažu da je Vojvođanin. Ja se izvinjavam, to je geografija. Znam ja da su oni Srbi. Svi smo mi Srbi. Ako nekome ne smeta da je Srbin iz Bosne, a smeta mu da je `Bosanac`, evo više nikada neću tako da nazovem”, rekao je Nikolić.

Nikolić kaže da je izrekao sve svoje stavove o BiH, a o Hrvatskoj danas izbjegava mnogo teških riječi, koje je nekada “lako prevaljivao preko usta”.

(Vijesti.ba/Srna)

Sanicki  DANI
<< 05/2013 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

" na svojoj , na plemenitoj "

" Bosanskohercegovacka livada "
Livada s istim cvijećem

oči mi ne veseli.

Ta istost

što sama sebi miriše

dosadna je i pčeli."E.K.

" nocni setac "
"Ljudi žive kao da nikada neće umrijeti,

a onda

umiru kao da nikada nisu ni živjeli."

N.B.

" Bosanskohercegovacke TEZE "
1 )

- Bosna i Hercegovina je multietnicka i sekularna nacionalna drzava Bosanskohercegovaca odnosno Bosanaca .

2)

- Bosna i Hercegovina je drzava svih ,

ilira , germana , juznih slavena , jevreja , roma , latina , slavena , kurda ...

odnosno svih ,

krstjana Crkve Bosanske , svih muslimana , pravoslavaca , katolika , juda , protestanata , buda , hari krisna , johovinih , hindusa , ateista ...

koji su se slobodno i samostalno odlucili da pripadaju drzavi Bosni i Hercegovini i njenim drzavnim identitetima , njenoj naciji i njenom narodu tj.

njenoj

- Bosanskohercegovackoj iliti Bosanskoj naciji

i njenom ,

- Bosanskohercegovackom iliti Bosanskom narodu

3)

drzava Bosna i Hercegovina svoje drzavljanstvo povjerava samo i iskljucivo gradjanima pripadnicima svojih drzavnih identiteta te im po osnovu prava na drzavljanstvo omogucava i sva druga prava koja iz istog prava na drzavljanstvo proisticu .

4 )

Bosanskohercegovacka drzava Bosna i Hercegovina je slobodna i demokratska nacionalna drzava koja ce na svojoj teritoriji uspostaviti multi-kulti Gradjansko drustvo ciji ce pripadnici imata sva ljudska prava i gradjanske slobode po najvisim medjunarodnim standardima koja pripadaju toj kategoriji gradjana .

5)

kad je u pitanju drzava Bosna i Hercegovina , jedino i iskljucivo je legitimno ono sta u njeno ime donose njeni Gradjani pripadnici njenih Bosanskohercegovackih drzavnih identiteta tj.

sve sta se donosi i odlucuje u ime i u vezi drzave Bosne i Hercegovine legitimno je jedino i iskljucivo onda kad te odluke donose Bosanskohercegovci odnosno Bosanci .

MOJI FAVORITI
Vikicev Specijalac o Ponorima Rata
čuv'o ja ovce...
više...

BROJAČ POSJETA
825912

Powered by Blogger.ba