beats by dre cheap

" cetnicki Vaz "

" cetnicki Vaz " 


 nakon komunjara i islamista sad i cetnici samostalnoj i nezavisnoj , multietnickoj i sekularnoc nacionalnoj drzavi Bosanaca Bosni i Hercegovini negiraju njene PRIPADNIKE Bosance ...

 

 

.

 

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da bi Republika Srpska odmah postala država ukoliko bi bio ukinut Dejtonski sporazum. Komentarišući izjavu nekadašnjeg komandanta takozvane Armije BiH Sefera Halilovića da je vrijeme da Sarajevo zatraži kraj Dejtona, Nikolić je rekao da “ako nema Dejtona, ne bi postojala ni BiH, pa bi Srpska odmah postala država”.

“Nije mu /Haliloviću/ valjda to želja… Srbija je dužna da pomogne ili pokuša da pomogne BiH da preživi”, rekao je Nikolić za RTS.

On je rekao da neće tražiti da se drugi izvine za zločine nad Srbima.

“Da li treba da tražim da se i drugi izvine? Neću da tražim. To je shvatanje morala i etike”, rekao je Nikolić, navodeći da treba da se vidi da li će ovaj “balkanski ritual izvinjenja” da uslijedi od predsjednika Hrvatske ili člana Predsjedništva BiH.

Ako neko smatra, dodao je on, da treba da se izvini za zločine koje su počinili pripadnici njegovog naroda, neka se izvini, a ako ne smatra, neka živi sa tim da je dobio izvinjenje od dva predsjednika Srbije, a da se sam nije izvinio.

Nikolić je rekao da “zna ko je činio zločine u Srebrenici pre nego što je došlo do oslobađanja Srebrenice”.

On očekuje da jednog dana, zajedno sa tri člana Predsjedništva BiH, ode i u Bratunac i u Srebrenicu, gdje bi, možda prvi put u životu vidjeli fotografije pobijenih nemoćnih staraca i djece čija brojka prelazi 2000 i uvjerili se šta je sve prethodilo događajima u Srebrenici jula 1995. godine.

“Ako su oni spremni da odu u Bratunac i Kravicu, zašto ne bih bio spreman da odem u Srebrenicu”, rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao da je Srebrenica strašan zločin koji su počinili pojedinci i koji ne može da bude oprošten, ali ne može zbog njega da strada čitav narod i država.

Nikolić se ovom prilikom izvinio Srbima iz BiH što ih je nazvao “Bosancima”, pojašnjavajući da nije mislio ništa loše i da je taj termin upotrijebio kao geografsku odrednicu.

“Što bih se ja ljutio ako mi neko kaže da sam Šumadinac ili neko kome kažu da je Vojvođanin. Ja se izvinjavam, to je geografija. Znam ja da su oni Srbi. Svi smo mi Srbi. Ako nekome ne smeta da je Srbin iz Bosne, a smeta mu da je `Bosanac`, evo više nikada neću tako da nazovem”, rekao je Nikolić.

Nikolić kaže da je izrekao sve svoje stavove o BiH, a o Hrvatskoj danas izbjegava mnogo teških riječi, koje je nekada “lako prevaljivao preko usta”.

(Vijesti.ba/Srna)

Sanicki DANI
http://sanickidani.blogger.ba
09/05/2013 14:12